Når du søger efter en behandler, som kan give dig kranio-sakral terapi, er det muligvis fordi, du kender en som har haft stor glæde af behandlingsformen.
Det kan være fordi, du tumler lidt med livet, måske er du endda sygemeldt. Med diagnosen stress?
Det kan også være, du er der, hvor du er gået i gang med at gøre noget for dig selv.
Blevet skilt.
Føler dig ved siden af dig selv.
Ungerne er flyttet hjemmefra, de har ikke brug for dig, eller du skal stadig stå til rådighed for dem.
Ingen takker dig.
Eller du har smerter i et knæ, fantomsmerter, hovedpine, rygsmerter og har hørt, at den her kranio-sakral terapi skulle være god.

Den er god.

Når du har bestilt en tid og kommer til mig, forløber en behandling nogenlunde sådan her:

Du fortæller, hvad du gerne vil have hjælp til. Og hvis du ikke kan sætte ord på det, kan du fortælle, hvad der foregår i dit liv. Hvad der fylder i dit hoved.
Så har du fået sagt det højt, om det der larmer for dig. Dels for at du får tydeliggjort, hvad du have hjælp til (lidt ligesom børn, der ikke lige kan læse, hvad der står, men hvis de staver det højt i stedet for inden i sig selv, så forstår de. Muligvis fordi de får sat høresansen på, altså lige får inddraget en ekstra sans?). Og dels fordi det sætter en slags intention for behandlingen. At det er dette, der skal ske.

Så kommer du på briksen. Behandlingen foregår fuld påklædt, dog skal brillerne af. Enkelte tager ting og sager af, de synes, der strammer. Og så ligger du der og skal bare slappe af det næste stykke tid.
For nogle er det megagrænseoverskridende at være overladt til sig selv, og tankerne farer rundt i hjernen. Men som regel falder du til ro efter et stykke tid.
Jeg lægger mine hænder på, der hvor din krop giver lyd fra.
Og det er her, kæden nogle gange hopper af. For hvordan ved jeg, hvor mine hænder skal være, og desuden gør jeg ikke noget med hænderne, de er der blot på din krop, et sted?
Mine uddannelser har lært mig at lytte til kroppen. Som fysioterapeut har jeg lært at lægge mærke til, når musklerne spænder op og giver sig igen. Som kranio-sakral terapeut har jeg lært at lægge mærke til forandringer indeni kroppen. Det kan være, du begynder at trække vejret anderledes, det kan være en bevægelse indeni en skulder, som ændrer sig.
Der sker en ændring i din krops måde at være på. Og når den er sket, flytter jeg mine hænder videre til et andet sted, som har brug for forandring.

Du, som ligger på briksen, mister lidt tidsfornemmelsen, og sted forsvinder også. Du begynder måske at snorke. Eller ALT larmer for dig, væguret tikker, og tankerne råber virkelig højt. Sorry, vi må håbe på det første, for det er nemmest at være i. Men dem der råber højest, har noget at være på barrikaderne for.

Alt er præcist, som det skal være.

Og efter behandlingen, taler vi om, hvad der er sket og mærket og ændret. Du får et glas vand, betaler, bestiller måske en ny tid og bliver sendt godt ud i verden igen. Jeg har tavshedspligt, men jeg fører journal fra gang til gang. Jeg husker dårligt, og holder SKAT glad!

Indimellem får jeg nogle sansninger (klarsyn om du vil) om sammenhænge og grunde til dine problemer. Det skriver jeg om i et andet afsnit, indlægget her er allerede for langt;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *