Yinyoga er blidhed og blødhed.

Der er den fysiske del af yinyogaen, hvor der gennem lange, langsomme stræk arbejdes med bindevævet. Bindevævet sidder overalt i vores krop. Lige fra det meget tætvævede omkring leddene, til det spindelsvævslignende spundet ind i musklerne, omkring organerne, i hjernen. Overalt. Og trækker du i den ene ende, strækker det også i den anden ende. På den måde kan du ved at arbejde med fx hofterne også få løsnet i skuldrene.

Yinyoga tager energetisk afsæt i både kinesisk medicin og indisk medicin. Vi har energibaner (meridianer) og energiknudepunkter (chakra) i kroppen, hvor energien strømmer, samles og fordeles videre fra. Og yogastillingerne kan strække og arbejde med energibanerne på samme måde som med bindevævet. Meridianer og chakra har med vores følelsesliv at gøre. Det betyder, at et yogastræk kan gøre svære ting som sorg, vrede eller bekymringer mere håndterbare at komme igennem.

Yin er også fokus på vejrtrækning, meditationer og visualisering.

Yinyoga er at give balance i vægtskålene mellem den aktive yanghverdag med planlægning, madlavning, kørsel fra a til b, fitnesscentret med mere, til yinstunderne med fordybelse i en god bog, fodbad, langsom gåtur, tegne, lægge puslespil og så videre.

Jeg elsker denne yogaform. Jeg er helt klar på dens langsomhed, dens strækken og given efter. – Fysisk til spændingerne, mentalt til hovedet, energetisk til følelserne.

Det vigtigste at forstå ved yinyogaen er nok, at det ikke er optræning. Det er overgivelse. At holde en stilling i flere minutter for at give bindevævet mulighed for at slippe spændingen. Dvs. ikke nødvendigt at tage sportsbh på, bare det bløde tøj. Det skal være behageligt. Det må strække, det må ikke gøre ondt.

Undervejs i klasserne forklarer jeg mere, når det passer ind.

Jeg laver indimellem temayoga/yogaevents, hvor det er tilmelding til det ene arrangement, og ellers vil det være forløb, du kan tilmelde dig. Tjek menupunktet med holdoversigt  for tilmelding.

Jeg glæder mig til at have dig med.