Fysioterapi varer her -medmindre du vælger den halve times “Fysioterapeutisk massage”- en hel time. På den måde er der god tid til at komme igennem de fleste gener, din krop giver dig.

Når du er ankommet, fortæller du, hvad du har brug for behandling til, så lægger du dig på briksen, og jeg går igang med det, jeg er bedst til – massage. Det betyder altså, at jeg hverken tester for ledbevægelig eller smertepåvirkning eller neurologisk påvirkning eller skævheder.

Jeg har ingen el-apparater eller træningsredskaber.

Men jeg har mine hænder (og albuer!). Jeg tilpasser behandlingen til din krop og det, du fortæller undervejs. Indimellem tyer jeg måske til greb fra kranio-sakral terapien, laver blid mobilisering eller vejleder i hjemmeøvelser.

Jeg har intet ydernummer, jeg ringer eller skriver ikke med din læge. Jeg fører journal, det gør jeg på alle, der kommer i klinikken.

Der er tid.

Både i den forstand at du kan hurtigt komme til i kalenderen, at du ikke skal omkring lægen efter henvisning, og at på en time kan jeg komme langt omkring din krop. Så fysioterapi her er, som jeg har skrevet under fanen “Fysioterapeutisk massage” kogt ned til noget nær massagedelen.

Der er vitterlig ikke den store behandlingsmæssige forskel på fysioterapi og helkropsmassage (her kan du læse om massagens fortræffelige virkninger) her i klinikken, men pga. Covid 19, har jeg haft brug for at adskille fys-delen fra de øvrige behandlingsformer, hvilket har gjort godt. Det er rart mentalt at tage den rene fys-faglige hat på.