tkz-foreningenTager udgangspunkt i fødderne.

Jeg er uddannet i traditionel kinesisk zoneterapi, der følger de gamle kinesiske teorier med 5-element-teorien og organuret, og at det er de enkelte organer i kroppen, der styrer kropsfunktionerne. Hele kroppen findes afspejlet i punkter og zoner under og ovenpå fødderne. Så teorien er, at terapeuten, via behandling dèr, kan påvirke ubalancer overalt i kroppen. Og dermed kan zoneterapien medvirke til at skabe bedre balance i kroppen og psyken.

Zoneterapi er behandling direkte på fødderne.

Jeg elsker at give zoneterapi!

Det er en virkelig rar måde at få behandling på. Ved at en anden (terapeuten her) overtager ansvaret for ens velbefindende for en stund, og det at man som klient kan mærke, at der “gøres” noget, giver en god mulighed for helt fysisk  at slappe af. Behandlingen kan både virke afslappende og beroligende eller give en opkvikkende og opfriskende effekt.

Fødderne er den del af  kroppen, som ofte bliver glemt. De eksisterer sjældent i spejlet og bliver som regel pakket pænt ind. Men når de så kommer frem og får behandling og berøring, giver det en dejlig velvære i hele kroppen.

Nogle har oplevet, at det at få zoneterapi nærmest er en form for massage. Det er det altså ikke her. Nogle punkter og områder kan være ømme, men jeg er meget blid i min tilgang af zoneterapi. Med rolig berøring på fodzonerne, mærker jeg de steder, som har brug for ekstra opmærksomhed.

Kender du slet ikke til zoneterapi og dens muligheder, har jeg nedenfor listet en række symptomer op, som kan påvirkes positivt med zoneterapi, så –

Zoneterapi kan have en positiv indvirkning på en lang række af ubalancer, f.eks.:

 • Zoneterapi er en meget blid behandlingsform og kan bruges til alle.

  Hormonelle lidelser/overgangsalder

 • Barnløshed
 • Blodsukkerubalance
 • Fordøjelsesproblemer
 • Betændelsestilstande/immunforsvaret
 • Stress/depression
 • Allergi
 • Sengevædning
 • Forhøjet blodtryk
 • Og alle de andre symptomer vi mærker fra kroppen, når den ikke er i balance
 • Du kan også få en behandling alene for velværets skyld

HER KAN DU BOOKE TID
PRIS: 585 KR. 1 TIME


Den funktion, de indre organer har i den fysiske krop, vil de ofte også have indvirkning på på det mentale plan.

I den zoneterapeutiske tankegang er der sammenhæng mellem ører og nyrer

I zoneterapien -fra den kinesiske energimedicin- ses sammenhæng mellem, hvordan du følelsesmæssigt har det, og hvordan dine organer har det.

 • Leverens arbejde er at filtrere og sortere. Både det vi fysisk indtager af føde og også de oplysninger, vi hører og ser og oplever. Tænk lidt over det, næste gang du tænder for fjernsynet….

 • En typisk “blæreperson” er f.eks. barnet, der tilfældigvis kommer til at tisse i bukserne en halv time efter, det har fået skældud. Det er ikke en bevidst handling, men ubevidst kan det handle om afgrænsning. Protest. Kan handle om kontrol og at have kontrol. Eller hvornår der er mulighed for at give slip. Blæren er et nervøst organ, og er meget påvirkelig af ens følelsesmæssige tilstand. Kommer let til at skulle tisse under pres/stress/angst/nervøsitet. “Blærebarnet” er ofte et genert barn.
 • Et menneske, som har svært ved at sætte vilje bag sine tanker/handlinger, kan have en lever, der ikke er helt i balance.
 • Er du (følelsesmæssigt) presset, kan det måske mærkes i lungeområdet. Fx i form af lungebetændelse. Lungerne skal kunne udligne vores følelser. Eller hvis din hjerne er gået “i hak”- at du sidder fast med et problem, så prøv at gå en tur i rask tempo. Når der kommer cirkulation i lungerne, iltes hele kroppen, og så kommer der cirkulation i tankerne også.

Der kan skrives meget om følelsernes indvirkning og sammenhæng med de indre organer. Eksemplerne ovenfor skal ikke læses som facit eller noget endegyldigt.


Før behandlingsstart

– taler vi om, hvordan du har det, og hvad du gerne vil have, behandlingen skal sigte mod.

Under behandlingen

– ligger du på briksen med bare tæer og slapper af.

Efter behandlingen

– er det godt at drikke vand for at få skyllet kroppen igennem. I nogle tilfælde kan man opleve en kortvarig opblussen af symptomer, træthed, ændring af lugt/udseende af urin og afføring.

Allerhelst skal du gerne opleve at få det bedre, men ofte skal der flere behandlinger til.