sovende barn. Ingen natteskræk. Biodynamisk kranio-sakral terapi ved Anja OpstrupNatteskræk, kendes også som søvnterror og night terror.

Det typiske er, at barnet vågner (grædende) op efter at have sovet i nogle timer. Dvs. er kommet i den dybere søvn. Problemet er, at barnet bare ikke er rigtig vågen. Og derfor er det utrøstelig og forvirret, indtil det bliver rigtig vågen.

De forældre, der forsøger at vække barnet fra sit “anfald” eller holde om det, får sjældent noget godt ud af det. Ofte forværres anfaldet med at barnet måske slår ud fra sig, råber eller skriger. Så når anfaldet er begyndt og står på, er der ikke noget, du som forældre kan gøre lige der i situationen.

Du kan ikke engang tillade dig at blive sur på dit barn, fordi det ikke vil tage imod trøst. For det aner vitterlig ikke, hvad der forgår. Desværre, ingen gode forslag til aktiv forældrehjælp imens det står på. Den aktive del bliver at du tager kontakt til en behandler næste dag.

Sovende barn. Ingen natteskræk. Kranio-sakral terapi ved Anja OpstrupEfter kortere eller længere tid – 5-20 min. – vågner barnet helt op og kan derefter puttes igen. Næste morgen når barnet står op, har det som regel ingen erindring om episoden. Så nej, du kan ikke spørge barnet, hvad der skete.

Jeg har hørt om børn, der har fået hjælp af kiropraktik.

Jeg benytter mig af kranio-sakral terapi her i klinikken til problemet med god og som regel hurtig effekt.