balance i fordøjelsesystemet med kranio-sakral terapi eller zoneterapi ved Anja OpstrupFordøjelse består af mere end blot meterlange tarme. Der er hele vejen fra munden, hvor de første enzymer bliver udskilt, til spiserøret, til maven med sin syre, til leveren og galdeblæren, som tilsætter flere fordøjelsesenzymer og videre til tolvfinger-, tynd- og tyktarmen, inden resterne sendes ud via endetarmen. Undervejs er der også lukkemuskler, som skal åbne helt og lukke helt i igen. Og det er blot den fysiske fordøjelse.

Der er også den mentale fordøjelse, – hvordan smager maden dig? Indtager du den i et godt selskab? Spiser du i kantinen blandt kollegaer eller i bilen på vej mellem to kunder? Læser du nyhederne imens – de gode/de dårlige? Spiser du din mad med god samvittighed? Den mentale indtagelse og følelsen omkring madindtagelse er en faktor, du også må tage i betragtning. Og hvordan du får maden til at blive noget godt for dig.

Alle de indre organer har en psykologisk betydning på lige fod med den fysiske betydning. Fx. tyktarmen står for manifestation. Du har nu fået tilført energi i form af mad til kroppen. Du har frivilligt puttet det derind og ladet det passere hele vejen igennem dig, har du så modet til at stå ved dig selv, kommer du i mål, får du sat aftryk og vist, hvem du er? Ud med det du vil sige, eller stopper du til i sidste ende?? Så hvis du ikke rigtig får ført ting til ende og helt ud af døren, kan det også være en indikator for at komme afsted til behandling.

Nå, men pludselig er der mange steder, det kan gå galt for den fordøjelse. Nogle har decideret tarmsygdomme eller betændelse i maven eller tarmene. Føler du dig utilpas nu? Lidt ligesom at tænke på lus, pludselig klør det vældigt i hovedbunden;-) Bare rolig, det behøver ikke at være så galt, men fx at være oppustet på daglig basis er et hint om, at alt ikke nødvendigvis er superduper indeni.

Først og fremmest kontakt din læge, hvis noget føles forkert og gør ondt.

Kontakt gerne en kostvejleder (fx hende her, hvis du bor her i 6940-området) ifht. kosttilskud og hjælp til vejledning af hvilke fødevarer, der kunne være gode og mindre gode til netop dine symptomer. Måske er det nok, du koger dine grøntsager i stedet for at spise dem rå. Det behøver ikke altid at blive til en fuldstændig uoverskuelig kæmpeomlægning af dine madvaner.

Tag til en alternativ behandler. Naturligvis vil jeg nævne mine egne fagområder – zoneterapi og kranio-sakral terapi. Det er to yderst gode bud på at hjælpe dit fordøjelsessystem godt på vej. Med zoneterapien vil jeg behandle dine symptomer via fodzonerne, og med kranio-sakral terapien kan jeg give dig en decideret organmassage. Det er nu ikke massage i traditionel forstand, men i hvert fald behandling direkte på de indre organer.

Jeg kan ikke liste en masse tarmsygdomme op, som jeg har hjulpet folk af med. I stedet vil jeg henvise til det, jeg har skrevet på forsiden af hjemmesiden her: “Hvis jeg ikke føler mig kompetent nok, eller er i tvivl om, hvad jeg egentlig kan gøre af forskel med mine behandlinger ifht. netop din problemstilling, så skal jeg nok lade dig vide det og henvise til en anden fagperson”. Oversat betyder det, at jeg ved, disse behandlingsformer har effekt, selvom de ikke netop er afprøvet på dig og din problematik- de virker på mig selv, på ondt-i-maven-babyerne jeg ser i klinikken, som positiv bivirkning hos klienter, der er kommet pga. andre problematikker.

Så duk du bare op i klinikken, det vil ikke være spildt tid. Alt andet lige får dine indre organer lidt ro.

Nogle vil kalde det for velværebehandling. Det vil jeg også, for det er da ren velvære ikke at have ondt i maven, eller ikke at være en oppustet spærreballon hver dag!