Som alternativ behandler må jeg faktisk ikke skrive “Stress” i min journal som en diagnose uden samtidig også lægge moms på regningen. Fordi stress ikke er en anerkendt diagnose. Hvad?

Til gengæld må jeg gerne skrive depression, forhøjet blodtryk, hovedpine, muskelspændinger, nedsat hukommelse. Og det gør jeg så i stedet for at notere stress. For ovenstående diagnoser kan være nogle af de symptomer, man oplever i forbindelse med at være ret presset.

Andre kommer med koncentrationsbesvær, søvnproblemer, nedsat energiniveau, tinnitus, hjertebanken, spændinger i brystet. Kan du genkende nogle af tegnene hos dig selv?

Jeg ved, det er en meget slidt sammenligning efterhånden, men – hvis nu din bil begynder at ryge, får ratslør, svigtende bremser, ikke kan komme op i fart, sætter ud, hvad vil du så gøre? Skifte benzinen ud med en højere oktav? Nej, du ville nok nærmere køre den i pit og få mekanikeren til at reparere og udbedre skader og mangler. Det skal du også gøre med dig selv. Du har eneansvaret for at være den bedste udgave af dig selv. Du kan sagtens få hjælp til at blive den bedste udgave, men ingen andre end du kan få dine fødder til at gå vejen ind til en behandler.

Hvad hvis du mister overblikket? Hvad hvis du får blackouts? Hvad hvis det sker, imens du sidder bag rattet i bilen?

Kom afsted hvis du har stress eller symptomer. Du er nødt til at sætte tid af til reparation. Zoneterapi eller kranio-sakral terapi. Same same but different. Du vælger. Bare pas på dig selv.