Jeg vil så gerne hjælpe folk, ændre deres sindstilstand og få dem til at se på verden gennem de briller, der gør alting lyst og klart. Jeg kan jo som altid starte med at ændre migselv!

Jeg er tilfældigvis -efter anbefaling af en god veninde- begyndt på en bog, der hedder “Dit selvhelbredende sind”. Jeg skrev faktisk et indlæg om den sidste uge, og fjernede det så igen, fordi jeg blev i tvivl om, hvad bogen egentligt mente. Normalt er jeg ikke til tunge selvhjælpsbøger, der fortæller, hvad jeg godt ved i forvejen. Men denne bog er ikke tung, og den giver nogle positive aha’er.

Er endnu ikke færdig med bogen, men her er et citat fra den, som er et virkelig godt eksempel på, hvordan tanker farver synet på verden:

“…Hvis jeg tager en pakke modellervoks og former en giraf, en sko og en kage, så har vi på ét virkelighedsniveau en giraf, en sko og en kage stående foran os. På et dybere niveau er det hele modellervoks. Og hvis jeg tager figurerne og former noget nyt, for eksempel en båd, en kiste og en grim lille gris – hvor er så giraffen, skoen og kagen? Ingen steder. For de var der aldrig rigtigt. De var tilsyneladende virkelige fænomener, men det hele var lavet af noget andet, der var mere virkeligt – af modellervoks….”

Forstår du det? Ting kan se virkelige ud. En oplevelse (modellervoksen) bliver for mig til kage(!), min mand former grisen, ungerne laver en kiste, men i bund og grund er det intet andet end modellervoks. Det er den samme virkelighed, vi går ud fra. Vore tanker skaber så en ny anden virkelighed, der lige nu føles både rigtig og meget virkelig.

Så det, der kan føles som én virkelighed, er måske bare skabt ud af vores tanker. Måske du synes, din nabo er tåbelig i dag, men igår var din nabo det sødeste menneske. Er det din nabo, som har ændret sig over natten? Nej naboen er præcis, som han var igår og vil være det igen imorgen. Det er dine tanker om din nabo, der har ændret sig.

De knap så hensigtsmæssige tanker, kommer som regel (- eller i hvert fald i mit tilfælde) når du er lidt i underskud af søvn, eller måske ikke har fået noget at spise de sidste par timer? Havde besøg af en tidligere kollega den anden dag, som sagde noget i retning af -har du problemer, så sov. Når du vågner ser det hele som regel anderledes ud. God livsfilosofi!

På klinikken kommer der ofte folk (som dig og mig), der har nogle “nede-i-kælderen-tanker”. Det har man tit, hvis man har ondt et sted/nedsat flow i systemet. Det er så fristende at sige, at i morgen ser alting anderledes ud. Det hjælper jo bare ikke lige NU i denne virkelighed. Og ville det overhovedet virke, for jeg har min virkelighed og andre har deres? Jeg kan godt komme med råd og anbefalinger, for jeg kan jo godt tale. Men jeg er ikke coach eller psykolog. Så i stedet lader jeg mine hænder tale, og efterfølgende lade tiden og folks egne ophelende kræfter arbejde for en ny virkelighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *