Når du kommer her i klinikken, på briksen for at få massage hos mig, Anja Opstrup, ville jeg gerne kunne sige, at massagen her føles som om, du er i himlen. Desværre ville det nok være noget af en tilnærmelse… Det er ikke altid wellness, imens du ligger på briksen.

Langt den hyppigste, positive bemærkning er, at det gør ondt på den gode måde. Når der slet ingenting bliver sagt, samtalen forstummer, og vejrtrækningen bliver anstrengt, så skal jeg lette hænderne.

Jeg er uddannet fysioterapeut, jeg har altid haft en okay fornemmelse af musklerne/vævet, og jeg tager altså fat. Ikke fordi det skal gøre ondt, men jeg mærker efter, hvor meget vævet (du) kan tåle, og former mine hænder efter det. Jeg kalder det behandling, fordi det er behandling. Arhg, det er wellnessmassage selvfølgelig også! Men så kommer du med en anden forventning. Giver det mening?

Hvis du er meget spændt i musklerne, kan det blive til en noget øm omgang. Og så er der forskel på, hvor meget og hvordan vores nerveender og følesans påvirkes. Om du er meget ung eller lidt ældre. Hvor meget fedtvæv og hvor det er placeret.

Når musklerne er spændte, er der mindre blodgennemstrømning. Og da det er blodet, som tilfører ilt og næringsstoffer og fjerner affaldsstofferne (syreophobningen), kan du måske selv regne sammenhængen ud. – Syren hober sig op, og musklerne kan ikke få vejret. Det bliver ren anaerob træning, hvis du kender til den slags. Oversat – det bliver hårdt arbejde at være muskel i din krop.

Men det bliver til wellness. Når behandlingen er ovre, er musklerne varmet op og løsnet, så du igen kan dreje nakken frit og rulle let med skuldrene. Sådan står det på i nogle timer efter behandlingen.

Hvis du var ret godt sat til med spændinger inden massagen, begynder du måske nu at mærke en anden slags stivhed. Det er ophelingen og genopbygningen af musklerne, der går i gang. Sådan kan det fortsætte i en dags tid eller to. Kroppen reparerer. Danner måske en ekstra blodbane eller flere for nemmere at få tilført næring og ilt og sendt affaldsstofferne væk. Og når så stivheden og ømheden fortager sig, står du tilbage med en krop, der er mindre syret til, mere bevægelig og kan holde til lidt mere end før.

Imens ophelingen står på kan du forvente, at kroppen kan føles som alt fra let og flydende til at være ramt af et godstog. Himmelfølelsen kommer nok, måske ikke bare lige imens du ligger på briksen.

Er du blevet skræmt helt væk? Eller blevet mere klar end nogensinde på at få løsnet de der stramme skuldre, så kan du booke tid lige her😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *