For noget tid siden var jeg på temadag indenfor kranio-sakral-terapien. Dagen handlede blandt andet om skæve kranier og stramt tungebånd. Der var ideer og metoder til behandling, og der var indblik i en broget verden, om at ville det bedste for sit barn (her i forhold til tungebåndet og amning). Kære forældre, hvis I ikke synes, det føles rigtigt, når talen drejer ind på klipning af jeres barns tungebånd, så vid at kranio-sakral terapi er en anden mulighed, hvis der er vanskeligheder med amning og tungebåndet. For nogle er klipningen den bedste ting, de har gjort for deres baby. For andre kommer det til at føles som overgreb. MÆRK EFTER, er du i tvivl, er du altså ikke i tvivl!

Med hensyn til amning… Bliv ved, bliv endelig ved så længe baby og mor orker. Den første tid handler det om at give den mest optimale næring til baby. Senere drejer det måske mere om tryghed og nærvær. Der er noget specielt ved den del, ved den kontakt mellem mor og barn. Nogle har slet ikke lyst til at amme, og andre kan ikke, og så er den jo ikke længere. Jeg ammer stadig. Mit barn er nu godt 2 et halvt år. Ikke i min vildeste fantasi havde jeg troet, det skulle fortsætte så længe! Hold fast hvor har jeg fået både de indirekte øjenrul og de højtsagte kommentarer, som andre gerne vil komme med, med mig på min ammevej. Ind imellem er jeg kommet i tvivl. Det er ukendt land, jeg kender ikke andre langtidsammere. Mange har en mening om den slags og vil også mægtig gerne sige den højt. Dem om det, vi fortsætter lidt endnu, mindstepigen og jeg. Min indre grænse rykkes hele tiden, havde regnet med det skulle holde, da hun blev to… Der er bare noget i det med at amme. Det handler jo ikke længere om at give føde, det er noget dybere – med at give og modtage… Jeg kan ikke beskrive det.

Nu jeg er lidt i børneboldgaden, – hvor får dit barn lov til at sove? Nogle børn sover allerbedst i sin egen seng, mens andre helst vil sove i forældresengen. Du ved, der hvor der bliver lidt kamp om pladsen og varmt og den slags. Stop op og mærk efter inden i dig. Hvem ved bedst, om du skal amme eller ej? Hvor dine børn sover bedst? I hvert fald ikke mig, ikke Google, ikke alle andre, ikke bøgerne. Det er dig, inderst inde kan du godt mærke, om der er oprør eller ro med dine beslutninger. Og ja, de kan sagtens ændre sig fra dag til dag. Lidt ligesom “ingen is til dig i dag, mit barn.” 8 timer senere – “har du lyst til en is, mit barn?” Glem hjælp-vi-er-blevet-forældre-bøgerne lidt, jeg ved, du kan selv, og igen ja, det kan godt tage lidt tid at opdage.

Og så kan jeg lige så godt fortsætte. – Det er bh’en! Den kommer på, men ikke hver dag. Jo jo, kald mig bare den store oprører. Ha.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *