Læs med her hvis du går og skummer af vrede.

ALLE følelser er lige duelige og lige tilladte.

Vrede er ikke en særlig vellidt en af slagsen, og de fleste vil helst være den foruden. Ofte bliver man bedt om at pakke den væk, stoppe med den, gemme den til senere.

Men hvad sker der, når du er vred? Du sætter dig ikke ned og græder. Du tiltrækker heller ikke medlidenhed. Vrede giver en ulmen indeni. Hvis ulmen ignoreres, kan den i stedet slå over i brand. Brand brænder og skaber ændringer. Og det er det, som sker, når du er vred. Du får lyst til at gøre, ændre, reagere, handle.

Gå sammen med din vrede, omfavn den. Ja, det lyder lilla. Men find ud af hvad den vil, og hvordan du kan bruge den. Nogle gange brænder vreden for hårdt til, at du kan se klart, så må du vente og køle af, men kun køle så meget at du stadig har dens drivkraft til at udrette og ændre.

Vrede er drivkraft.

”Jeg skal vise dem” er måske ikke det sundeste udgangspunkt, men dog stadig et sted at starte. Den er også ”Jeg kan godt, jeg ved, jeg kan”. Vreden er din egen pudsige form for heppekor.

Ifølge kinesisk medicin er der to timer i døgnet, hvor hvert af vore indre organer har sin bedste tid at arbejde på. F.eks. er tyktarmens peak hour mellem 05-07. Der hvor kroppen har brugt natten på at regenerere og nu er klar til at blive tømt for affaldsstoffer. (Her går du på toilettet og tømmer tarmen.)

Udover timerne i døgnet, har organerne også bestemte måneder, hvor de er mest aktive. Her i foråret er det organerne Lever og Galdeblære. Prøv lige at se hvad der sker i naturen, – alt skyder og vil frem. Det er Leverenergi, det er drivkraft og liv og ”jeg kan”.

Hvert organ har også nogle følelser, som er karakteristiske for netop det. For Lever, som har sin højeste energi her i forårsmånederne, er det på den ene side følelser som vrede og frustration og på den anden side livsglæde og handlekraft. Så hvis du synes, du er lidt olm i disse måneder, er det måske fordi, noget nyt er ved at spire frem?

Kan du give din vrede et formål, så kan du bruge den konstruktivt med handlekraft og vilje. Lever er livsenergien, der får dig til at gå videre.

Får din vrede dig til at vende hele køkkenhaven, mod til at røre ved en krabbe, skrive din aflevering, tage af sted til træning, demonstrere foran rådhuset, tage til tandlægen, stå op for dig selv, slå rekorder, skifte retning? Super. Alt er godt!

Hvor sorg får dig til at lægge dig ned og giver sjælen tid til at hele, er vreden hvor du rejser dig op igen. Og det er -alt andet lige- en god ting!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *