Er det mere accepteret at græde end at grine? Jeg talte med en i går, som fortalte hun var ked af det hele tiden. Og straks kan jeg sætte mig ind i den følelse. Og jeg får lyst til at gøre noget ved det, fikse, hjælpe… Hvis hun havde sagt “Jeg griner hele tiden”, var det nok ikke fix-it-følelse, der var kommet. Fordi der er jo ikke noget i vejen, når man griner. Latter er jo overskud og penge i banken, ikke sandt?

Nogle gange under en behandling græder klienten, men nogle gange fniser eller griner vedkommende! Den første gang, jeg oplevede det som behandler, virkede det en smule provokerende inde i mig. Her var jeg og forsøgte at være alvorlig og give en seriøs og alvorlig behandling, og så griner vedkommende. Indtil jeg blev opmærksom på, at det er jo en forløsning på en spænding på samme måde som gråd.

Hvis du føler for at grine, så grin til der ikke er mere at grine af. Hvis du er ked af det, så græd til du ikke gider mere. Nogle mennesker græder i flere måneder og kan ikke forstå, hvorfor det ikke snart er nok. Giv tid! Hvis du hele tiden fortæller dig selv, at nu må det tuderi høre op, hvad sker der så??? Hvis det nu er et grineflip, der skal stoppes, fordi det sker på et ubelejligt tidspunkt, kan det så stoppes? Nej overhovedet ikke! Så drejer volumenknappen op på Sprutgrin i stedet. Der kommer ingen forløsning ud af at holde igen.

Så kære du, jeg talte med igår, bare græd, på et eller andet tidspunkt gider du ikke mere, og så er du klar til at rykke videre. Måske bliver du vred i stedet og siger nej til alt, men det er faktisk et step opad på stigen til ren idyl.

Jeg er faktisk rykket -i forhold til mindstebarnet. Jeg synes, det er så hyggeligt med hende i vores seng, men nu var hun kommet dertil, hvor jeg skulle bruges som sut, ellers rodede hun rundt i sengen, og det stod på natten igennem. Så blev jeg træt. Nu bliver hun puttet i sin seng – og sover. Hun vågner 3 gange i løbet af natten, bliver ammet, lagt i egen seng og sover videre! Hvor længe amningen så fortsætter endnu, ved jeg ikke, det har slet ingen hastværk.

Vi rykker alle, når vi er klar.