Dybdegående, behandlende helkropsmassage.
Allerførst – jeg er uddannet fysioterapeut, det er mit afsæt for massagen. Det betyder, at der bliver taget fat. Det er sådan, jeg arbejder. Det er ikke spa/wellnessmassage.
Og så det betyder også:
- Jeg giver behandling med min massage.
- Jeg forstår, hvad du taler om, når du genfortæller, hvad en sundhedsperson har sagt til dig (og jeg kan oversætte det til dig).
- Jeg kan vejlede i øvelser til akut selvhjælp.
Du skal afsætte en time. I løbet af den tid kommer jeg igennem nogenlunde hele din krops bagside.
Det behøver ikke at være en helkropsmassage.
Det kan være, du hellere vil have, at der bliver arbejdet dybt og grundigt i et afgrænset område, som henover skuldrene, nakken, ned langs ryggen, eller det er lænden, som er øm og træt og kalder på at blive løsnet.
Det er helt op til dig. Det er din time. Kom, som du er.
Ved at sætte en hel time af opnås en god ro i kroppen.
Der sker flere ting igennem massage: –
Massage får dig til at slappe af
Massage reducerer stress
Massage afgifter kroppen
Massage giver mere energi
Massage får blodtrykket til at falde
Drik gerne en del vand efter behandlingen. Din krop kan have brug for hjælp til at udskille affaldsstofferne, der bliver frigivet undervejs.
Hvis du ikke er vant til at få massage og er meget spændt i musklerne, kan du godt opleve at blive øm i musklerne de efterfølgende dage (en dags tid eller to. Hvis du er rigtig “heldig”, mærker du det også på tredjedagen, men så vil udgangspunktet som regel også have været derefter.)
Det er ikke noget, du behøver at være bekymret over. Det er “træningsømhed”, ligesom første fodbold- eller gymnastiktræning efter en lang pause. Allerede ved anden behandling vil det føles og være anderledes og bedre.
Fordi jeg er ret håndfast i behandlingen, fraråder jeg unge at bestille denne behandling. Og fraråder den også hvis du er småsyg fx forkølet eller influenzaramt. Dér har kroppen nok at gøre med at komme sig.
Er du psykisk udfordret, vil jeg gerne vide det, så jeg kan tage dig bedst muligt igennem behandlingen.
HER KAN DU BOOKE TID
PRIS: 585 KR. 1 TIME
Der er mange gode effekter ved massage. Har du lyst til at læse mere om massage, og hvad der fysiologisk sker i kroppen, så fortsæt videre ned ad siden her.
Massagen og dens fortræffelige fysiologiske (ind)virkning på din krop:
Uh, der sker mange ting undervejs i kroppen, når den bliver masseret.
For det første stimuleres følesansen. Følesansen er en del af vor kropsbevidsthed. Når følesanserne i et område stimuleres, giver de besked til hjernen, og derved “opdager” hjernen, at området eksisterer. Hjernen giver så videre besked til blodkarrene i området om at åbne sig, hvorved blodet får nemmere ved at flyde til og fra området.
Frisk blod medbringer ilt og næringsstoffer, og det brugte blod/væske flyder afsted med affaldsstofferne. Når affaldsstofferne lettere kan afskibes, mindskes syreophobninger (dvs. mindre risiko for krampe, at musklerne syrer til, trætte muskler med videre).
For det andet virker massage stressreducerende, og får puls og blodtrykket til at dale. Dette sker blandt andet takket være hormonet Oxytocin. Oxytocin udskilles ved massage/berøring og drøner lige ind i centralnervesystemet. Oxytocin er et antistresshormon.
For det tredje: Massage nedsætter muskeltonus, dvs. spændingen i musklerne. Det får kroppens forsvarsmekanismer til at give lidt slip, så kroppen ikke behøver at stå klar til kamp -eller flugt-, og derfor skal den ikke producere stresshormoner. Stresshormoner er med til at presse cellerne til at være klar til at præstere deres yderste.
I stedet kan fordøjelsen få lov at arbejde. Og immunforsvaret kan passe sit arbejde og i den forbindelse også styrke ophelingen de steder, kroppen har behov for det.
For det fjerde… Nogle bemærker, de får mere energi af at blive masseret. Musklers arbejde er at konstant trække sig sammen og strække sig, hvorved de skubber væske/blod videre i systemet.
Hvis musklerne er stive eller anspændte, fungerer de ikke optimalt, og der sker derfor heller ikke den store blodgennemstrømning.
Der går massagen ind og skubber og ælter, til vævet smelter og blodet atter kan flyde. Altså blodgennemstrømningen øges, varmen breder sig i området (ofte bliver huden helt rød at se på), og musklerne slapper af og arbejder nemmere. Altsammen gør, at musklerne/kroppen ikke føles så tung og træt men i stedet energisk og let.
Og det der med “træningsømheden” efter en god gang massage. – Når der masseres i stive og spændte muskler, laves der bittesmå overrivninger af muskelfibrene. Når dette sker, sætter kroppen gang i en ophelingsproces (åbner mere op for blodkarrene, det giver bedre cirkulation af blod/væske/ilt/næringsstoffer/affaldsstoffer), som bygger fibrene stærkere op, så de kan holde til den nye belastning.
Præcis det samme der sker, når du øger din træning.