Børn, der får behandling, responderer som regel hurtigere end voksne.
Deres væv er blødere, og de har ikke så mange fysiske og psykiske lag, der skal skrælles af for at kunne komme ind til sagens kerne. De er så åbne og tæt på deres oprindelige natur. Ofte har de “bare” brug for en hjælpende hånd, så de kan klare resten selv.
Babyer –
der kommer til behandling, kan være dem, der græder meget, har svært ved at komme af med afføring, har koliklignende symptomer, er urolige, har svært ved at sove eller bare ikke reagerer som sine søskende.
I kan have været igennem en vanskelig eller hurtig fødsel. Måske har du som moder været presset under graviditeten, hvor stresshormonerne via moderkagens blodforsyning er kommet ind i barnet. Selve det at komme ud i verden og opleve adskillelsen fra mor er en stressfaktor.
Måske fungerer amningen ikke, babyen har ikke lyst til at ligge på maven, eller helst vil dreje hovedet til kun den ene side.
Hvis jeg skal generalisere, er min erfaring, at den første gang er en slags goddag-gang for babyerne, og så ved anden behandling kommer der hul på bylden og mere flow i systemet.
I klinikken lytter jeg til barnets historie. Både det I som forældre beretter om, men også det baby selv kan udtrykke og vise.
Børn bliver hurtigt trætte, så en del af behandlingen er også pauser. Nogle gange i form af bleskift eller amning. Ofte ser jeg en lettelse og afslappethed hos den lille efter endt behandling
De lidt større børn –
i klinikken kommer med tillægsordene og diagnoserne. Der er angst, generthed, natteskræk, ADHD, sengevædning, koncentrationsbesværet, myrer i bukserne. Og børn kan også godt lide af forstoppelse eller depression eller være stressede…
Børn i 2-5-års-alderen bliver hurtig mætte af behandling. Efter 20-30 minutters behandling (og det er endda længe) går de hen og banker på døren for at komme hjem. Det er, som det skal være. Nogle kan tage imod i længere tid, andre i kortere tid.
Når de bliver lidt ældre igen, kan de bedre være i det – håndtere at tage imod og finde ro i behandlingen.
Det er ikke altid, at dit barn vil op på briksen. Det vil hellere være hos dig, på gulvet eller gå rundt og kigge. Og måske må jeg ikke have mine hænder på. Så laver jeg behandlingen ude fra på samme måde, som når jeg laver fjernbehandling.