Børn, der får behandling, responderer som regel hurtigere end voksne.

Deres væv er blødere, og de har ikke så mange fysiske og psykiske lag, der skal skrælles af for at kunne komme ind til sagens kerne. De er så åbne og tæt på deres oprindelige natur. Ofte har de “bare” brug for en hjælpende hånd, så de kan klare resten selv.

Børnebehandling med god kontakt. Biodynamisk kranio-sakral terapi.

Babyer –

der kommer til behandling, kan være dem, der græder meget, har svært ved at komme af med afføring, har koliklignende symptomer, er urolige eller bare ikke reagerer som sine søskende. De har måske været igennem en vanskelig eller hurtig fødsel. Måske har moderen oplevet stress under graviditeten, hvor stresshormonerne via moderkagens blodforsyning er kommet ind i barnet. Selve det at komme ud i verden og opleve adskillelsen fra mor er en stressfaktor. Måske fungerer amningen ikke og sætninger med ordene “stramt tungebånd” popper op rundt omkring.

Hvis jeg skal generalisere, er min erfaring her, at den første gang er en slags “goddag-gang” for babyerne, og så ved anden behandling kommer der hul på bylden og mere flow i systemet.

Uanset hvad barnet fortæller -verbalt og nonverbalt- bare det, at mor og far tager affære, vil have en positiv indvirkning på den lille. I klinikken “lytter” jeg til barnets historie. Og de kan sagtens fortælle, – en hånd, der skubber, et hoved, der drejer sig væk, gråd, der kalder på mad.

Børn bliver hurtigt trætte, så en del af behandlingen er også pauser. Nogle gange i form af bleskift eller amning. Hvad end der sker undervejs i behandlingen, om det kaldes regulering af energi, øge dets ressourcer, guide eller støtte, ser jeg ofte en lettelse og afslappethed hos den lille.


De lidt større børn –

i klinikken kommer med tillægsordene og diagnoserne! Der er angst, generthed, natteskræk, ADHD, sengevædning, koncentrationsbesværet, myrer i bukserne. Og børn kan også godt lide af forstoppelse eller depression eller være stressede…

Børn i 2-5-års-alderen bliver hurtig “mætte” af behandling. Efter 20-30 minutters behandling (og det er endda længe) går de hen og banker på døren for at komme hjem. Det er, som det skal være. Nogle kan tage imod i længere tid, andre i kortere tid. Men nu er du forberedt, far eller mor.

Når de bliver lidt ældre igen, kan de bedre være i det – håndtere at tage imod og nyde behandlingen.

Da det er barnet, der er i centrum i behandlingen, taler jeg ikke så meget undervejs til forældrene, og derfor tager vi forhistorien til barnets behov for behandling over telefonen.


Reaktionen bagefter er lige så forskellig som hos en voksen. Husk at tilbyde mere at drikke i løbet af dagen, og måske der er behov for nogle ekstra kys og knus.